lördag 30 maj 2015

Dagen efter och hur det var igår

Ja det känns som dagen efter. Ni förstår nog vad jag menar.
Både jag och mannen ligger i soffan och tar det lugnt. Vi är ömma i underredet och trötta i huvudet.
Min man var på op. ca en timme. Bedövningen tog inte riktigt, AJ!
Då fick han vänta på en annan läkare som är extra duktig på detta. Hon hade en patient just då. Så han fick vänta en halvtimme på henne. När väl bedövningen tog stack de i bitestiklarna och hittade inga spermier. Så de gick vidare till testiklarna. Då använder de ett instrument som vecklar ut sig som en fjäril inuti testikeln. Sen "nyper" den strängar av vävnad som tas ut. I labbet "slår" man sönder strängarna och plockar ut spermier. Sen fick han tajta nätkalsonger, ett isomslag och sina egna kallingar över detta.

Vi fick som jag skrivit i tidigare inlägg byta om till nattskjortor. Den stora fördelen tycker jag var att vi fick behålla våra underkläder och strumpor på. Inne på op. fick vi blå tossor (skoskydd) på fötterna och vi fick lägga våra underkläder i en sådan tossa under plocken. När vi gick på RMC fick jag inte ha trosor på mig, kändes så där att vara naken under skjortan. Där fick man dessutom ha de långa sjukhusstrumporna på sig.

Op.rummet kändes mysigt trots vad som sker där. Det var nedsläckt, underbar fin musik, värmedyna på magen och det viktigaste av allt. Underbar personal!

Jag kände mig ok direkt efter trots att det var lite jobbigt inne på op. Sen blev det värre. Jag vilade en stund, sen gick jag ut och hämtade frukost. Hann knappt äta den förrän jag fick lägga mig igen. Höll nog på att svimma. Sköterskan kom ofta in och kollade mig. Hon tyckte jag såg väldigt blek ut. Hon ställde olika frågor för att höra hur det var med mig. Jag var oerhört trött, kunde inte hålla ögonen öppna. Sov sen ca en timme. Mådde ännu sämre. Mer sömn och vila. Efter ett par timmar klädde vi oss och tog oss sakta till bilen (svärfar var chafför). Jag fick vända tillbaka till toaletten en gång. Blev illamående. Mannen fick smärtstillande och jag fick en tabl. mot illamående med oss. Jag mådde inte prima på vägen hem. Tog tabletten, men den hjälpte inte. Tur att jag fick kräkpåse med mig. Hade även några i bilen.

Vi hoppas att "dejterna" i labbet blir lyckade i helgen. På måndag är det planerat ET. 10 ägg som ska möta en varsin simmare.

6 kommentarer:

  1. Hoppas på att de dejtar på bra i helgen! Gör ont i mig när du förklarade den där grejen som vecklades ut ich "sliter med sig" en del av testikeln, det är den som låter som ett pistolskott nästan, urs vad även våra män fått vara med om (minns inte att ni gjorde tesa/pesa) sa dom inget hur många ägg som hittade? Kraaam

    SvaraRadera
  2. Glömde visst skriva med äggantal. Ska genast fixa. Det blev 10 st ägg.
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh det var ju bra skörd! =) håller tummar och tår att de hittade många spermier och att dejtandet går som en dans=D hihi

      Radera
  3. Hej! Den där "fjärilsgrejen" känns ju lite sådär. Gjorde ont i de testiklar jag inte har ;-) Hoppas "dateandet" går bra. Med allt man utstår med ivf så tycker man ju att de små rackarna borde kunna ha den goda smaken att fatta tycke för varandra när de trots allt tvingas ihop. /Malin

    SvaraRadera
    Svar
    1. Håller med dig, nu får de bjuda till. :)

      Radera